maandag 5 januari 2015

Vlogs van Weetewa-deelnemers nu in educatief pakket!

De vlogs ingestuurd voor de Weetewa-wedstrijd zijn door de handen van experten gegaan en hebben geleid tot een educatief pakket. En dat is nu af en gratis online te downloaden.

De experten lieten zich inspireren door de creatieve invalshoeken en originele uitspraken van de vloggers en bedachten bijhorende methodieken. Dit werd het pakket 'Weetewa, ge zijt mijn stereotype niet'. Het pakket wordt verspreid in het jeugdwerk en onderwijs en is bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar. De bedoeling is om jongeren verder te laten denken dan de stereotiepe beelden over mannen en vrouwen die zij kennen. Uiteindelijk hopen de makers van het pakket homofobie tegen te gaan.

We zijn nu eenmaal allemaal een mix van zogenaamd vrouwelijke en mannelijke kantjes. En dat is helemaal niet raar! Niemand is een Cliché!

Op zaterdag 7 maart gaat er een event door, #NiemandIsCliché, met een heleboel activiteiten, voor jongeren, om dat nog eens goed in de verf te zetten.

Op maandag 23 februari is er een grote persconferentie waarbij dit pakket en ook andere initiatieven tegen homofobie aan de pers worden voorgesteld. Hou de kranten dan dus zeker in de gaten. Die dag wordt ook een twitterstorm georganiseerd: de ClichéClash.
Tweet dus op 23 februari tegen stereotypen met hashtag #NiemandIsCliche! Meer info volgt.